Amandel-citroencake met maanzaad
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Smelt de boter in de microgolfoven (in 2 x 20 seconden). Zet opzij, zodat ze wat kan afkoelen.
-
2
Doe het amandelpoeder, het meel, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, de suikervervanger en het maanzaad in een kom en roer de ingrediënten om met een klopper, tot alles goed verdeeld is.
-
3
Doe de appelmoes en de eieren in een andere kom en klop ze goed los. Klop er de gesmolten boter door.
-
4
Schep de droge ingrediënten door de vochtige tot alles gelijkmatig verdeeld is. Spoel de citroen. Rasp de citroenschil bij het beslag. Pers de citroen uit en voeg 3 eetlepels van het sap (45 ml) toe aan het beslag. Schep nogmaals goed om. Stort het beslag meteen in de bakvorm en bak de cake 40 minuten in de oven.
-
5
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Zet hem daarna voorzichtig op een rooster en laat hem volledig afkoelen, voor het aansnijden.