Recept

Pasta-caesarsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke pastasalade met kip. Tip: kippendijenvlees wordt vaak vergeten, maar het is malser en voller van smaak dan gewone kipfilet.

bereiding
  1. 1

    Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat de pasta uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de stukken kippendijenvlees in tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Schep de kip uit de pan, laat ze even afkoelen en snij ze vervolgens in reepjes.

  3. 3

    Snij het brood in vierkantjes voor de croutons. Giet wat extra olijfolie in de pan van de kip en bak de broodblokjes knapperig en goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Snij de broccoli in roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze af en spoel ze af onder koud water. Laat ze goed uitlekken.

  5. 5

    Maak de dressing. Pel de knoflook. Mix de ansjovisfilets, de knoflook, het citroensap, de mayonaise en de olijfolie in een maatbeker tot een gladde dressing. Kruid de dressing met peper en zout.

  6. 6

    Maak de Romeinse sla schoon en snij ze in reepjes. Spoel en droog de spinazie. Doe de pasta, de spinazie, de sla en de broccoli in een schaal en overgiet alles met de dressing. Meng goed onder elkaar. Werk de pastasalade af met de kip, de parmezaanschilfers en de croutons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta-caesarsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!