Slabootjes met gemarineerde feta
bereiding
-
1
Verkruimel de feta grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de gedroogde oregano en het venkelpoeder met de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap en 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper. Roer het mengsel door de feta en laat die 20 minuten marineren. Roer af en toe.
-
2
Kook de tuinbonen 2 à 3 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dop ze.
-
3
Pel en snipper de rode ui. Snij de snackkomkommer in kleine blokjes. Hak de dille fijn. Meng de tuinbonen, de komkommer en de ui met de rest van het citroensap, de dille, de verse oregano en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Haal de slablaadjes los van de little gem en leg ze mooi op een schaal. Vul de blaadjes met de gemarineerde feta en het groentemengsel. Werk ze af met de extra takjes dille.