Gegrilde aubergines met yoghurt en salade van kerstomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aubergines. Snij het vruchtvlees van de aubergines kruiselings in, maar snij niet door de schil.
-
2
Pel en pers de knoflook en meng er de za’atar, de chilivlokken en een flinke scheut olijfolie door. Kruid met peper en zout en bestrijk er het snijvlak van de aubergines mee. Leg de aubergines, met de snijkant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
-
3
Halveer intussen de kerstomaatjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Pel en snipper de rode ui. Meng alles met een scheutje olijfolie door elkaar en kruid met de sumak, peper en zout. Kruid de yoghurt met peper en zout.
-
4
Haal de aubergines uit de oven en schik ze op een schaal. Schep er de tomatensalade op en werk af met enkele toefjes yoghurt en peterselie. Serveer de rest van de yoghurt er apart bij.