Recept

Koude avocadosoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gazpacho maar dan van over de oceaan: deze Tex-Mex-variant moet je gewoon proberen. Tip: reken wat extra bereidingstijd voor het koelen.

Serveertip: giet de koude soep in een mooie serveerkan. Zet kommetjes met zoete maïskorrels, nachochips, pittige specerijen en eventueel verse kruiden zoals munt of koriander rond de soep. Zo kunnen je gasten hun glaasjes zelf afwerken.

bereiding
  1. 1

    Roer de zure room los met de melk. Rasp er een beetje limoenschil bij en kruid met peper en zout. Zet koel.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook en bak ze glazig in olijfolie. Blus met de bouillon en breng aan de kook.

  3. 3

    Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en mix het onder de bouillon. Breng de soep op smaak met wat limoensap, peper en zout. Laat de soep afkoelen en zet ze tot het serveren in de koelkast.

  4. 4

    Serveer de soep in kleine glaasjes en werk ze af met de zure room en extra toppings naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude avocadosoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!