Broodje met tijgergarnalen en dragontartaar
bereiding
-
1
Maak eerst de mayonaise voor de tartaar. Doe het ei, de mosterd en de azijn in een hoge mengbeker. Zet een mixer in de beker en voeg geleidelijk aan de olie toe terwijl je blijft mixen. Zorg dat je net genoeg olie toevoegt tot de mayonaise stevig is.
-
2
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Hak de kappertjes en de augurkjes fijn. Meng 100 gram van de zelfgemaakte mayonaise met de sjalot, de peterselie, de dragon, de kappertjes en de augurkjes. Kruid de tartaar met peper en zout.
-
3
Pel en pers de knoflook. Pel de tijgergarnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit een scheutje olijfolie en bak de tijgergarnalen kort aan. Voeg de knoflook en enkele druppels citroensap toe. Kruid de tijgergarnalen met peper en zout.
-
4
Snij de broodjes open en besmeer ze met de verse tartaar. Beleg ze met de garnalen, de spinazie en de zuring en serveer meteen.