Recept

Broodje met tijgergarnalen en dragontartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zomers broodje garnaal. Lekker met nog een plakje citroen erbij.

Bloedzuring is een groente met een donkerrood dooraderd blad en een frisse citroenachtige smaak. Je zult het eerder vinden op boerenmarkten dan in de supermarkt. Vind je het niet, bedruppel je broodje dan net voor het serveren met extra citroensap.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de mayonaise voor de tartaar. Doe het ei, de mosterd en de azijn in een hoge mengbeker. Zet een mixer in de beker en voeg geleidelijk aan de olie toe terwijl je blijft mixen. Zorg dat je net genoeg olie toevoegt tot de mayonaise stevig is.

  2. 2

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Hak de kappertjes en de augurkjes fijn. Meng 100 gram van de zelfgemaakte mayonaise met de sjalot, de peterselie, de dragon, de kappertjes en de augurkjes. Kruid de tartaar met peper en zout.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Pel de tijgergarnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit een scheutje olijfolie en bak de tijgergarnalen kort aan. Voeg de knoflook en enkele druppels citroensap toe. Kruid de tijgergarnalen met peper en zout.

  4. 4

    Snij de broodjes open en besmeer ze met de verse tartaar. Beleg ze met de garnalen, de spinazie en de zuring en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje met tijgergarnalen en dragontartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!