Galette met groene asperges en courgettesalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het flammkuchendeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de ricotta met de groene pesto en roer goed los. Bestrijk er de bodem mee, hou nog enkele lepels apart voor de afwerking. Maak de asperges schoon, verwijder de houtachtige uiteindes, en leg ze mee op de bodem. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Vouw de randen toe en lepel er nog enkele vlokjes van de ricottapesto op. Schuif een kwartier tot 20 minuten in de oven.
-
2
Maak de salade. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel de komkommer en courgette en snij met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Schil de koolrabi en en snij met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Hussel de groenten door elkaar. Maak een snelle dressing met het citroensap en de -rasp, de peterselie en enkele lepels olijfolie. Lepel over de groenten. Eindig met de parmezaan en de pijnboompitten.
-
3
Serveer de aspergegalette met de frisse salade, werk de galette nog af met citroenrasp.