Galette met witte en groene asperges, lente-ui en minimozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 225°C. Neem een bakplaat en leg de vellen filodeeg bovenop elkaar op de plaat. Bestrijk ieder vel met olijfolie.
-
2
Spoel de witte en groene asperges. Snij het onderste stukje eraf. Schil de witte asperges en kook ze 1 minuut.
-
3
Spoel de lente-uitjes en maak ze schoon. Meng de ricotta met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels warm water tot een smeuïg mengsel. Bestrijk de bodem van de taart royaal met het ricottamengsel. Leg er de witte en groene asperges en de lente-uitjes op. Klop de dooier los en bestrijk er de randen mee. Plaats de taart 10 minuten in de oven.
-
4
Spoel de gemengde salade, sprenkel er de olijfolie en de wittewijnazijn over, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Haal de taart uit de oven. Verdeel er de bolletjes minimozzarella over en serveer met de gemengde sla.