Recept

Energy bar met pistache, kardemom en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze energierepen van Sandra Bekkari zijn perfect wanneer je dringend nood hebt aan een energie-boost.

Sandra: “Zelfgemaakte energy bars zijn rijk aan noten, gezonde vetten en magnesium. Dat gaat spierkrampen tegen.”

Opgelet: tel 2 uur extra voor het opstijven.

bereiding
  1. 1

    Week de dadels minstens 10 minuten in heet water. Giet ze af en hak ze grof.

  2. 2

    Pel de kardemompeulen en haal de zaadjes eruit. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers 2 eetlepels sap uit de citroen.

  3. 3

    Doe de kardemomzaadjes, de geraspte citroenschil, het citroensap, de pistache¬s, de amandelen, de geweekte dadels en de notenpasta in een blender en mix ze samen kort tot een samen¬hangend geheel. Voeg de chiazaden en het zout toe en meng goed.

  4. 4

    Leg een bakpapier in een rechthoekige doos of bakvorm en druk het notenmengsel goed aan in de vorm. Zorg dat je mengsel ongeveer 20 à 25 mm hoog is. Druk het goed aan, dek het af en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Snij het opgesteven mengsel in repen en bewaar die in de koelkast of diepvries.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Energy bar met pistache, kardemom en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!