Energy bar met pistache, kardemom en citroen
bereiding
-
1
Week de dadels minstens 10 minuten in heet water. Giet ze af en hak ze grof.
-
2
Pel de kardemompeulen en haal de zaadjes eruit. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers 2 eetlepels sap uit de citroen.
-
3
Doe de kardemomzaadjes, de geraspte citroenschil, het citroensap, de pistache¬s, de amandelen, de geweekte dadels en de notenpasta in een blender en mix ze samen kort tot een samen¬hangend geheel. Voeg de chiazaden en het zout toe en meng goed.
-
4
Leg een bakpapier in een rechthoekige doos of bakvorm en druk het notenmengsel goed aan in de vorm. Zorg dat je mengsel ongeveer 20 à 25 mm hoog is. Druk het goed aan, dek het af en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
-
5
Snij het opgesteven mengsel in repen en bewaar die in de koelkast of diepvries.