Wortel-selder salade met popcorncrumble
bereiding
-
1
Kneus de kardemompeulen in een vijzel. Doe de peulen in een pan en giet de olie erbij. Warm op een zacht vuurtje en laat een nacht trekken.
-
2
Warm in een andere pan het sinaasappelsap met de rozijnen en de saffraan, haal van het vuur en laat 30 minuten trekken.
-
3
Bak de pistachenoten 5 minuten in de kardemomolie, laat uitlekken op keukenpapier en zeef de olie.
-
4
Doe de geraspte worteltjes, de knolselder en de sinaasappelpartjes in een grote kom, meng met de pistachenoten, de rozijnen en het sinaasappelsap. Voeg de kardemomolie en het citroensap toe, kruid met peper en zout en laat liefst nog 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
-
5
Mix de popcorn tot een crumble, serveer bij de wortel-seldersalade.