Recept

Mediterrane kip met muntdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit heerlijke mediterrane Sana-proof recept van Libelle Lekker Chef Nathalie breng je de zon in je keuken. De muntdip geeft de kip net dat tikkeltje extra.

Lekker met olijven!

Natalie: “Een lekkere aanvulling in je zomerse kruidenkast: tzatziki-kruiden. Je koopt ze in een speciaalzaak of online. Ze zijn niet alleen lekker in een dipsaus, maar ook bij geroosterde aardappelen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de dip. Pel en pers de knoflook, snipper de munt. Meng de knoflook, de munt en de tzatzikikruiden onder de zure room.. Kruid de dip met peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken. Snij de citroenen in plakjes en gril ze in een grillpan. Maak de venkel schoon, snij de knol in plakjes en gril ook die in de pan. Schik de venkel en de citroen op een geoliede bakplaat.

  3. 3

    Kruid de kip met de rozemarijn, de tijm en de oregano en gril ze kort in de grillpan. Leg de kip op de groenten en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Bak de kip en de groenten 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Leg de witte bonen na 15 minuten mee op de bakplaat bij de groenten en de kip en laat ze dan nog 10 minuten mee garen in de oven.

  5. 5

    Serveer de kip en de groenten met de muntdip. Werk het gerecht af met verse kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane kip met muntdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!