Gepofte zoete aardappel met easy pulled chicken en avocadosalsa
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, leg ze in een geoliede schaal, kruid ze met grof zeezout en gaar ze 30 minuten in de oven.
-
2
Halveer de kip en pocheer ze 10 minuten in kokend water met het kippenbouillonblokje. Neem de kip eruit en laat ze afkoelen. Snij de kip in reepjes.
-
3
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en knoflook in aan, voeg de geraspte gember, het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder, de honing, de worcestershiresaus en de tomatenpuree toe en roer los. Voeg de kippenreepjes toe en roerbak ze tot ze lekker kleverig en krokant zijn.
-
4
Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Spoel en halveer de pruimtomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de rode ui en snipper hem heel fijn. Snipper de koriander. Meng alles onder elkaar en breng de salsa op smaak met limoensap, een scheutje extra vierge olijfolie, peper en zout.
-
5
Halveer de zoete aardappelen en lepel er de pulled chicken op. Werk ze af met de avocadosalsa en de extra koriander.