Recept

Pulled chicken-burger met radijs-komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere burger, ideaal voor dat restje braadkip.

Wil je tijd winnen? Deze burger is ook lekker met een kant-en-klare koolsalade.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook op een zacht vuur glazig.

  2. 2

    Trek het restje gebraden kip in plukjes. Voeg de kip samen met de ketchup, barbecuesaus, sojasaus, scheutje water en chilivlokken toe aan de zachte ui en laat enkele minuten mee garen.

  3. 3

    Snij de radijzen in fijne plakjes. Snij de komkommer in flinterdunne plakjes. Pel de rode ui en snij ‘m in fijne reepjes. Meng de plakjes radijs, komkommer en rode ui met de appelazijn, mayonaise en yoghurt en kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Snij de hamburgerbroodjes open en warm de binnenkanten kort op in een pan of in de oven. Beleg ze met de salade, de pulled chicken en eindig opnieuw met een beetje van de salade. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pulled chicken-burger met radijs-komkommersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!