Patatas bravas van zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de zoete aardappelen grondig schoon en snij ze in blokjes van 3 à 4 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de paprika en de tomaat schoon, ontpit ze en snij ze in kwartjes. Leg ze op de bakplaat bij de zoete aardappelen. Besprenkel alles met olijfolie, peper en zout. Gaar 25 minuten in de oven.
-
2
Haal de paprika en de tomaat uit de oven, maar laat de zoete aardappel nog even verder garen tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
-
3
Pel en pers de knoflook. Mix de paprika, de tomaat en de knoflook met 1 eetlepel olijfolie, de balsamicoazijn, het gerookt paprikapoeder, de chilivlokken en een snuifje zout tot een zachte saus.
-
4
Serveer de zoete aardappelen met de saus en een toefje zure room en werk ze af met extra gerookt paprikapoeder.