Klassieke Spaanse tapasplank
bereiding
-
1
Snij de manchego in plakjes. Verwijder de pitjes van de meloen en snij hem in dunne plakjes. Rol de ham op tot roosjes.
-
2
Frituur de gepaneerde scampi’s en daarna de hamkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Doe de gevulde zoete pepers, de olijven en de gegrilde inktvis in kleine potjes die op de plank passen. Vul ook een potje met tartaarsaus en eentje met aioli. Spoel de kerstomaten.
-
4
Zet eerst de kommetjes op de plank. Vul de plank verder aan met de meloen, de ham, de salami, de manchego, de crackers en de kerstomaten. Leg de gebakken hamkroketjes op een bakpapiertje op de plank. Leg er ook nog het blikje sardienen en de gebakken scampi’s bij. Strooi er wat walnoten over en werk het geheel af met een plukje peterselie. Serveer er het stokbrood bij.