Recept

Gezonde aperoplank bomvol groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle, prachtige aperoplank... bomvol vitamines!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignons. Verwijder de steeltjes van de champignons en borstel ze schoon. Vul ze met kruidenboter en bak ze in een schaaltje 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de toastjes. Spoel de zoete aardappel en snij hem in dunne plakken van 0,5 cm dikte. Wentel de plakjes door het maïszetmeel en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en bak ze 15 minuten mee met de champignons in de oven.

  3. 3

    Maak de rolletjes. Meng de geitenkaas met de roomkaas en kruid de kaas met peper en zout. Spoel de komkommer en snij er lange repen van. Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten rusten in vergiet. Dep het zout en vocht weg. Smeer telkens wat van de geitenkaasmengeling op een reepje komkommer en rol op.

  4. 4

    Maak de dip. Mix de rode bieten fijn in een blendertje, meng er de yoghurt door en breng de dip op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Bestrijk de toastjes van zoete aardappel met de olijventapenade. Bak de falafal volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de komkommer, paprika en wortelen schoon en snij ze in reepjes. Spoel en halveer de radijzen. Spoel de tomaatjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Haal de pitten uit de granaatappel.

  6. 6

    Doe de hummus, de bietendip en de pesto in potjes en zet die op de plank. Zet een glas gevuld met de grissini in het midden. Leg er dan in waaiervorm de komkommer, de paprika, de wortel en de radijzen bij.

  7. 7

    Leg de komkommer-geitenkaasrolletjes en de falafel bij op de plank. Leg de zoeteaardappeltoastjes en de champignons op een stukje bakpapier mee op de plank. Werk de plank verder af met de bloemkoolroosjes, de kerstomaten, de olijven en de pecannoten. Strooi er hier en daar een blaadje basilicum en wat granaatappelpitten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gezonde aperoplank bomvol groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!