Recept

Chicken BLT-traybake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Één bakplaat... véél smaak!

Tip

  • Nog een Restje? Je kunt dit gerecht ook perfect koud meenemen voor de lunch.
  • Gebruik voor deze traybake kippendijen: die blijven langer sappig in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie en leg hier de kippendijen op. Kruid ze met peper, zout en de kippenkruiden en gaar ze zo’n 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel intussen de tomaatjes en de minikomkommers. Halveer de tomaatjes en snij de minikomkommers in schijfjes. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de graanmosterd, peper en zout. Snipper er de helft van de bieslook bij en meng goed.

  3. 3

    Haal de bakplaat uit de oven en leg de repen ontbijtspek tussen de kip. Snij het brood in blokjes en leg ze bij op de bakplaat. Leg er de eieren in de schaal tussen. Zet zo’n 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de little gem-kropjes en snij ze in vieren. Leg ze bij op de bakplaat en laat ze nog zo’n 5 minuten mee garen in de oven.

  5. 5

    Haal de bakplaat uit de oven. Haal de eieren er met een handschoen af en spoel ze onder koud water. Pel ze, snij ze in vieren en leg ze bij op de bakplaat. Verdeel er de tomaatjes en de schijfjes komkommer over. Snipper er de rest van de bieslook over en werk af met de dressing. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chicken BLT-traybake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!