Klassieke mosselen in wittewijnsaus met frietjes en zelfgemaakte mosselsaus
bereiding
-
1
Spoel de mosselen in gezouten water.
-
2
Pel de uien en snij ze in halve ringen. Spoel de prei en de selder en snij ze in fijne ringen.
-
3
Zet de mosselpot(ten) op het vuur en verhit hierin de boter en de olijfolie. Voeg dan de ui, de prei en de selder toe en laat ze 5 minuten stoven. Voeg de witte wijn toe.
-
4
Giet het water van de mosselen weg. Voeg de mosselen toe aan de mosselpot, samen met 400 milliliter schoon water. Kruid ze met peper, zout en eventueel de mosselkruiden. Zet het deksel op de pot en laat enkele minuten stoven tot de mosselen open zijn. Schud de mosselen goed op.
-
5
Maak de mosselsaus. Schep 4 eetlepels mosselvocht uit de pot. Meng het vocht met de mayonaise en de graanmosterd. Kruid de saus met peper en zout. Werk de mosselen af met de peterselie en serveer ze met de frietjes en de mosselsaus.