Recept

Klassieke mosselen in witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: maak zelf je mosseldip. Meng 100 milliliter mayonaise met 1 koffielepel azijn en 1⁄2 koffielepel kerriepoeder tot een glad sausje. Dippen maar! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen drie keer onder stromend water en maak ze schoon door de baarden en de pokken te verwijderen. Pel de ui en snij ’m in ringen. Maak de selder schoon en snij de stengels in schijfjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Fruit de groenten aan in een grote kookpot met een klontje boter. Verbrokkel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en blus met de witte wijn.

  3. 3

    Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pot en schud regelmatig met de pan tot alle mosselen open zijn. Enkele minuten volstaan! Schep de mosselen in diepe borden en serveer. Lekker met frietjes of een stukje brood en een mosseldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke mosselen in witte wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!