Recept

Mosseltjes met knoflookboter en stokbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosselen op hun best.

Tip: maak een grote hoeveelheid knoflookboter en rol deze in een bakpapiertje. Bewaar de boter zo een week in de koelkast of zelfs enkele maanden in de diepvries.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig in gezouten water.

  2. 2

    Maak de knoflookboter. Pel en pers de knoflook. Snipper de bieslook en de bladpeterselie fijn. Plet de boter en meng er de knoflook, de peterselie en de bieslook onder. Kruid de boter met peper en zout en meng alles goed.

  3. 3

    Giet het water van de mosselen weg en doe de mosselen in een pan. Voeg een glas schoon water toe en zet het vuur op. Laat de mosselen mooi open gaan en laat er dan 3 eetlepels knoflookboter over smelten. Werk de mosselen af met de bieslook en serveer ze met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosseltjes met knoflookboter en stokbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!