Boontjessalade met bimi, courgette, kikkererwten en avocadodressing
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon. Blancheer de boontjes en de bimi 2 à 3 minuten in kokend water. Spoel ze onder koud water. Spoel de courgette en snij ze met een dunschiller in dunne plakken.
-
2
Spoel de kikkererwten, giet ze af en dep ze droog in een keukenhanddoek. Verhit de olie in een pan en bak de kikkererwten in 5 minuten krokant. Kruid ze met peper, zout en het paprikapoeder.
-
3
Maak de dressing. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en pers de knoflook. Doe de avocado met de yoghurt, de olijfolie, het citroensap en de knoflook in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde en romige dressing en breng die op smaak met peper en zout.
-
4
Schik alle groenten op een schaal en strooi er de kikkererwten over. Lepel er de dressing bij en werk de salade af met de peterselie.