Recept

Zalm belle vue met bimi en Aziatische dressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een typische zalmklassieker... maar dan wel met een oosterse twist!

Wat is bimi?

Bimi vind je onder tal van andere namen in de supermarkt: baby- of aspergebroccoli, broccoletti, broccolette en broccolini. De frisgroene roosjes van bimi lijken op die van broccoli, maar zijn een pak kleiner en hebben een lange steel. De groente is zoeter dan broccoli én blijft lekker knapperig na het koken. Ze heeft een lichte broccolismaak, maar is niet hetzelfde als minibroccoli. Het gaat namelijk om een kruising van gewone broccoli en kailan, een Chinese bladgroente of kool die gekend staat als Chinese broccoli. Geen bimi te bespeuren bij je groenteboer? Broccoli, groene asperges en zelfs courgette zijn goede alternatieven.

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar.

  2. 2

    Breng de visbouillon aan de kook en leg er de zalmfilets in. Laat ze ongeveer 10 minuten in het vocht pocheren. Haal de zalm daarna uit de bouillon en laat hem uitlekken.

  3. 3

    Blancheer de bimi beetgaar in gezouten water. Leg ze op een serveerschaal en lepel er de edamamboontjes bij. Leg er de stukken zalmfilet op en Kruid ze met peper en zout. Druppel er de dressing over. Werk het gerecht af met de sesamzaadjes en de plakjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm belle vue met bimi en Aziatische dressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!