Tomaten-linzensoep
bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Stoof ze aan in een soeppan met wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
-
2
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng op smaak met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten sudderen.
-
3
Spoel de linzen, doe ze bij de soep en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen, tot de soep wat ingedikt is. Eventueel kun je de helft van de soep eruit scheppen, mixen en weer toevoegen. Vind je de soep te dik, dan kun je een beetje extra bouillon toevoegen.
-
4
Breng de soep op smaak met een beetje sojasaus en peper naar smaak. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie.Lekker met brood.