Tostadas met gehakt, appel-komkommersalsa en avocadosaus
bereiding
-
1
Spoel de appel en de komkommers en snij ze in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne ringetjes. Meng alles onder elkaar en breng het mengsel op smaak met de wittewijnazijn, een scheutje olijfolie, peper en zout.
-
2
Bak het gehakt in olijfolie rul en gaar. Breng het op smaak met het kerriepoeder, de honing, peper en zout.
-
3
Maak de saus. Mix het vruchtvlees van de avocado met de rest van de ingrediënten glad en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water of groentebouillon toe als je de saus te dik vindt.
-
4
Verhit een grillpan. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten licht met olie. Gril de tortilla’s aan beide kanten bruin en knapperig. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Snij de limoen in partjes.
-
5
Leg de tostadas op 4 borden. Verdeel er het gehakt en de appel-komkommersalsa over. Schep er wat avocadosaus op en werk af met de rode ui en de extra kruiden. Serveer met een partje limoen.