Risotto uit de oven met erwtjes en spek
bereiding
-
1
Bak de spekjes krokant zonder vetstof in een ovenbestendige pot.
-
2
Maak 1 liter bouillon door het bouillonblokje op te lossen in 1 liter water. Snipper de sjalot en knoflook fijn.
-
3
Haal het spek uit de pan en voeg de sjalot en knoflook toe aan het spekvet in de pan. Bak glazig.
-
4
Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut.
-
5
Blus met de witte wijn.
-
6
Voeg de bouillon volledig toe aan de pan, maar laat een klein beetje bouillon over.
-
7
Zet het deksel op de pot en zet voor 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C.
-
8
Haal uit de oven en roer om. Voeg eventueel het restje bouillon toe als de rijst te droog is.
-
9
Voeg de parmezaan, mascarpone, citroensap en diepvrieserwtjes toe. Roer goed om en zet het deksel terug op de pot voor 5 minuten.
-
10
Roer een laatste keer om en werk af met verse basilicum, het gebakken spek en extra parmezaan.