Recept

Risotto uit de oven met erwtjes en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen gedoe met roeren, gewoon alle ingrediënten in één ovenschaal, en de oven doet de rest. Het resultaat? Een heerlijk romige risotto, met erwtjes en krokante spekreepjes. Perfect voor een doordeweekse avond als je zin hebt in comfortfood zonder veel werk en weinig afwas.

bereiding
  1. 1

    Bak de spekjes krokant zonder vetstof in een ovenbestendige pot.

  2. 2

    Maak 1 liter bouillon door het bouillonblokje op te lossen in 1 liter water. Snipper de sjalot en knoflook fijn.

  3. 3

    Haal het spek uit de pan en voeg de sjalot en knoflook toe aan het spekvet in de pan. Bak glazig.

  4. 4

    Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut.

  5. 5

    Blus met de witte wijn.

  6. 6

    Voeg de bouillon volledig toe aan de pan, maar laat een klein beetje bouillon over.

  7. 7

    Zet het deksel op de pot en zet voor 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C.

  8. 8

    Haal uit de oven en roer om. Voeg eventueel het restje bouillon toe als de rijst te droog is.

  9. 9

    Voeg de parmezaan, mascarpone, citroensap en diepvrieserwtjes toe. Roer goed om en zet het deksel terug op de pot voor 5 minuten.

  10. 10

    Roer een laatste keer om en werk af met verse basilicum, het gebakken spek en extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!