Recept

Risotto met groene asperges, spekjes en pistache-dragonolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever veggie? Wat dacht je van een punt romige brie in plaats van de spekjes? De zachte kaas past perfect bij de krokant gebakken groene groenten.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook in een kookpot zacht in een goede scheut olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak die enkele minuten tot hij glazig wordt. Blus hem met de witte wijn en laat die inkoken. Voeg 2 pol­lepels warme bouillon toe en laat die rustig inkoken. Roer af en toe om. Als de bouillon is ingekookt, voeg je opnieuw een pollepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst bijna beetgaar is.

  2. 2

    Snij de asperges in schuine stukken. Snij de peultjes in schuine stukjes. Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Voeg op het einde de peultjes en de erwtjes toe en laat ze nog 30 seconden mee koken. Giet de groenten af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Bak de groenten in een scheutje olijfolie nog kort aan. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Maak de pistache-dragonolie. Rooster de pistaches in een droge koekenpan en hak ze fijn. Hak de dragonblaadjes fijn. Meng de olijfolie met de dragon, de pistaches en een snuifje zout. Zet opzij.

  4. 4

    Zet de pan met risotto van het vuur en laat die afgedekt even rusten. Bak het spek krokant in een scheutje olijfolie. Voeg de groenten toe aan de risotto. Roer de risotto nog eens om en breng hem op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de risotto met de krokante spekjes en werk hem af met de pistache-dragonolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met groene asperges, spekjes en pistache-dragonolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!