Recept

Courgettini hollandaise met gerookte zalm en erwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pascale tipt!

“Hollandaisesaus maken kan wat tricky zijn, maar het is helemaal niet moeilijk. Volg goed de verhoudingen zoals aangegeven. Gebruik dijonmosterd, die bindt goed. Neem geen al te grote pan, zodat je de saus goed kunt kloppen. Hou de pan desnoods wat schuin. Zorg ervoor dat de boter niet kookt wanneer je het eimengsel toevoegt. Mocht de saus toch gaan schiften, voeg dan een scheutje warm water toe en klop alles opnieuw goed door elkaar, dat helpt – meestal.” (lacht)

bereiding
  1. 1

    Doe de erwten in een zeef en laat er in de gootsteen zo heet mogelijk water over stromen. Zodra ze zijn ontdooid, laat je ze uitlekken.

  2. 2

    Snij de courgette in lange slierten met een dunschiller met tandjes of met een spiraal-snijder. Hak de sjalot fijn en snij de zalm in lange slierten.

  3. 3

    Doe de eidooiers, het citroensap en de dijonmosterd samen in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een pan en laat de boter erin smelten. Zodra de boter lichtjes pruttelt (laat ze niet bruin worden), haal je de pan van het vuur en klop je er met een klopper het eimengsel door. Klop snel en stevig tot een dikke saus. Mocht de saus beginnen te schiften, voeg dan een lepeltje water toe en klop stevig.

  5. 5

    Zet de pan weer op het vuur en verlaag het vuur. Voeg de uitgelekte erwten, de courgettini, de sjalot en de gerookte zalm toe en roer voorzichtig door elkaar. Wanneer het mengsel te dik is, voeg je een scheutje water toe. Werk af met verse kruiden of scheuten (op de foto zie je scheuten van erwten).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettini hollandaise met gerookte zalm en erwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!