Recept

Garnalen met prei en shiitake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pascale tipt!

“Dit gerecht is ook lekker met kortgebakken zalm.”

bereiding
  1. 1

    Laat de garnalen ontdooien in koud water. Snij de prei in de lengte doormidden en elke helft nog eens. Snij er dan reepjes van 5 centimeter van. Halveer de grote shiitake’s, laat de kleine heel. Rasp de gember.

  2. 2

    Giet wat olijfolie in een pan en voeg de gember, de prei en de shiitake toe. Zet het deksel op de pan en laat een 3-tal minuten rustig stoven. Roer af en toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Wanneer de groenten gaar zijn, duw je ze opzij en voeg je de garnalen toe. Bak ze 1 minuut aan elke kant of tot ze lichtroze zijn. Giet de soja-saus over de garnalen en kruid alleen met peper. Schik de groenten op de borden en leg er de garnalen op. Werk af met sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!