Recept

Marokkaans kippengehaktbroodje met zoete spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht receptje met kippengehakt à la Pascale Naessens. Nog wat gehaktbrood over? Laat de plakjes volledig afkoelen, verpak ze individueel in vershoudfolie en leg ze in de diepvries. Zo blijven ze tot twee maanden goed.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper 1 ui. Pel en pers de knoflook. Meng de gesnipperde ui, de knoflook en de peterselie onder het gehakt. Breng het op smaak met de ras el hanout, de kurkuma, het komijn¬poeder, peper en zout. Vorm een broodje van het gehakt en leg het in een met bakpapier bekleed cakevormpje. Bak het 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Spoel en droog de spinazie. Pel de 2de ui, snij hem in dunne ringen en bak ze zacht in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken. Voeg de rozijnen toe en schep alles om. Laat even doorwarmen. Kruid de spinazie met de nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Schep de spinazie op een schaal en bestrooi ze met de pijnboompitten. Snij het kippengehaktbroodje in plakjes en leg die op de spinazie. Werk het gerecht af met de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaans kippengehaktbroodje met zoete spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!