Recept

Carpaccio van coeur de boeuf met gegrilde tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pascale Naessens: “Met tomaten kun je alle richtingen uit. Het is de enige groente waarvan je vanzelf saus kunt maken. Bovendien zijn ze supergezond.”

Geen fan van tonijn? Kies dan voor een andere vaste vis die je makkelijk kunt grillen, zoals makreel.

Tip: gebruik een licht getand mes om de tomaten in plakjes te snijden, op die manier zul je het kwetsbare velletje niet beschadigen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Leg ze op een bord en besprenkel ze met de balsamicoazijn, wat olijfolie en fleur de sel. Pel de rode ui en snij hem in heel fijne ringen. Leg ze op de tomaten en zet opzij.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook, de geraspte citroenschil, chilivlokken en een snuifje fleur de sel. Wrijf de tonijn in met het mengsel en gril of bak hem op een hete grill kort aan beide kanten.

  3. 3

    Snij de tonijn in plakjes en leg die op de tomaten. Werk af met het verse basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van coeur de boeuf met gegrilde tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!