Gekruide kip met berbere, wortelen en kikkererwten
bereiding
-
1
Verhit de oven voor tot 200°C. Pel de ui en snij hem in grove stukken. Pel ook de knoflook. Scheid de steeltjes van de blaadjes koriander en snij alles grof. Meng de ui met de knoflook, koriandersteeltjes, berbere specerijenmix, tomatenpuree, honing, 1 el azijn, 4 el olie, 1 ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper in een keukenmachine en pureer alles glad.
-
2
Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken van 4 à 5 centimer. Pers 1 sinaasappel. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe het gepureerde uienmengsel met de wortelen, kikkererwten, kippendijen, het sinaasappelsap en 150 ml water in een grote braadslee en meng alles door elkaar. Leg de kippendijen met het vel naar boven en dicht tegen elkaar aan in de braadslee, dek hem goed af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Keer hem halverwege een halve slag of tot alles gaar en mooi van kleur i
-
3
Schil intussen de resterende sinaasappels, haal de partjes los van elkaar en hak ze grof. Hak ook de koriander fijn. Doe de sinaasappelstukjes in een middelgrote schaal samen met de gehakte koriander, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olie en een snuifje zout en peper en schep alles door elkaar.
-
4
Serveer de kip op tafel rechtstreeks uit de braadslede en schep naar eigen smaak wat van de salsa op basis van sinaasappel en koriander erbij.