Recept

Gemarineerde groentespiesjes met bloemkoolrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit recept kun je volop variëren met je favoriete seizoensgroenten. De marinade geeft deze spiesjes een aparte maar lekkere oosterse touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de courgette, de aubergine, de groene paprika en de rode ui schoon en snij ze in plakjes. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook. Maak een marinade van de pindakaas, de sojasaus, de sambal, de gember, de knoflook en een scheutje olijfolie en leg er de groenten in. Hussel ze goed onder elkaar, dek ze af en laat ze minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en bak ze glazig in olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak deze 5 minuten. Schep er dan de fijngehakte koriander onder. Kruid de bloemkoolrijst met peper en zout.

  3. 3

    Rijg de groenten afwisselend aan de spiesjes, leg ze in een ovenschaal en gaar ze ongeveer 15 minuten in de oven. Bestrijk ze af en toe met wat olijfolie.

  4. 4

    Snij de limoen in plakjes. Schep de bloemkoolrijst op de borden en leg er de spiesjes bij. Werk ze af met de extra koriander en geef er de limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde groentespiesjes met bloemkoolrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!