Recept

Quinoa met gegrilde bieten, gebakken feta en tahinpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Spoel de quinoa voor je ’m kookt even in een vergiet, anders kunnen de korrels nogal bitter smaken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bieten in partjes. Pel de rode uien en snij ze in 4. Spoel de sinaasappelen en snij ze in 4. Hussel alles door elkaar met peper, zout en olijfolie. Stort het mengsel op een bakplaat.

  2. 2

    Doe de feta in een apart ovenschaaltje, besprenkel hem met olijfolie en kruid hem peper en zout. Bak de groenten en de feta 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de quinoa en kook ’m gaar in water met het blokje groente-bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en maak de korrels los. Snipper de peterselie. Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie, de peterselie, de pompoenpitten, de zonnebloempitten en het lijnzaad onder de quinoa. Kruid de quinoa met peper en zout en stort hem in een schaal.

  4. 4

    Meng de kant-en-klare pesto met de tahin tot een gladde dressing. Neem de geroosterde groenten uit de oven en stort ze op de quinoa. Vang het sap van de groenten op en roer dat nog onder de dressing. Werk de dressing af met de sesamzaadjes. Verbrokkel de gebakken feta voorzichtig over de groenten. Werk de quinoa af met de extra peterselie en geef er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoa met gegrilde bieten, gebakken feta en tahinpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!