Recept

Misokip met aubergines, broccolini en geroosterde noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Zorg ervoor dat je bakplaat groot genoeg is, zodat de groenten en de kip naast elkaar kunnen liggen. Als je de groenten en de kip op elkaar legt, zullen ze eerder stomen in plaats van krokant bakken.”

Ook lekker: kies in het seizoen eens voor de leuke graffiti-aubergines: die zijn paars-wit gestreept, maar hebben wel dezelfde smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de aubergines schoon en snij ze in lange partjes. Pel en pers de knoflook en meng hem met de misopasta, de honing, de sesamolie, de sojasaus, de geraspte limoenschil en het limoensap. Hussel de saus onder de aubergines, de broccolini en de kip en stort alles op een ingeoliede bakplaat. Bak de groenten en de kip 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Rooster de cashewnoten en de sesamzaadjes in een pan. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Snipper vervolgens de koriander fijn.

  3. 3

    Neem de bakplaat uit de oven en werk het gerecht af met de koriander, de lente-uitjes en de krokante noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misokip met aubergines, broccolini en geroosterde noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!