Recept

Inktvis met zwartebonensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk wokgerecht à la Pascale!

bereiding
  1. 1

    Maak de worteltjes en de selder schoon en snij ze in mooie stukken. Pel de ui, maak de paprika schoon en snij ze in grote stukken. Pel de knoflook en snij hem fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.

  2. 2

    Snij de inktvis in grove stukken en maak er inkepingen in met een mesje. Kruid de inktvis met peper en zout. Voeg 1 koffielepel maïszetmeel en de sesamolie toe en meng alles goed.

  3. 3

    Doe de zonnebloemolie in een wok en zet op hoog vuur. Bak de inktvis kort aan in de wok, haal de inktvis eruit en laat rusten. Bak de wortelen, selder, ui, paprika en lente-ui kort aan in de wok. Hou wat lente-ui apart voor de afwerking. Haal de groenten uit de wok en laat ze rusten.

  4. 4

    Bak de zwarte bonen, de knoflook en de sambal samen kort aan. Blus de wok met shaoxing-kookwijn en voeg de oestersaus en de kippenbouillon (of groentebouillon) toe. Laat koken.

  5. 5

    Voeg de inktvis en de groentemix weer toe aan de saus, maar hou wat lente-ui apart voor de afwerking. Laat de groenten en de inktvis in de saus heet worden. Voeg de lichte en donkere sojasaus toe en wok.

  6. 6

    Maak een binding met de rest van het maïszetmeel en wat water. Voeg het mengsel toe aan de wok. Controleer de dikte. De saus mag niet te dik, maar ook niet te lopend zijn. Werk af met nog een extra scheut sesamolie. Wok alles nog eens door elkaar.

  7. 7

    Dresseer de inktvis met de saus en groenten in een diep bord. Werk het gerecht af met de koriander en de apart gehouden lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Inktvis met zwartebonensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!