Tijgergarnalen met Chinese ‘five spice’
bereiding
-
1
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal maar laat het staartje er eventueel nog aan. Kruid de garnalen met peper en zout. Voeg een koffielepel maïszetmeel en wat sesamolie toe en meng alles goed.
-
2
Pel de ui en maak de groenten schoon. Snij de ui, de paprika’s, de wortel en de courgette in brunoise. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snij hem fijn.
-
3
Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een wok en zet op hoog vuur. Bak de garnalen kort aan in de wok. Haal ze eruit en laat ze rusten. Bak de paprika, de wortel, de courgette, de beukenzwammen en de lente-ui kort aan in de wok. Hou wat lente-ui apart voor de afwerking. Haal de groenten uit de wok en laat ze rusten.
-
4
Bak de ui, de knoflook en de sambal aan in de wok. Blus de wok met de shaoxing-kookwijn en voeg de oestersaus toe. Voeg de garnalen en de groentemix weer toe aan de wok. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en wok alles goed door.
-
5
Kruid de wok met peper, zout en een scheut sojasaus. Doe er nog een scheut sesamolie bij. Wok alles nog eens goed door elkaar.
-
6
Dresseer de garnalen en de groenten in een diep bord. Werk het gerecht af met de koriander, de apart gehouden lente-ui en wat sesamzaadjes.