Recept

Homemade vijfkruidenpoeder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak net zoals Pascale Naessens je eigen kruidenmix!

Bewaartip!

Bewaar het poeder op een droge, donkere en koele plaats in een afgesloten potje. Je kunt dit poeder heel lang bewaren, maar na enkele maanden zal de smaak zijn afgezwakt tot die van een mix die je in de winkel zou kunnen kopen.

Ook lekker: voor een mix voor garnalen verwarm je 1 eetlepel zout in een droge pan. Meng dat warme zout vervolgens met 1 koffielepel vijfkruidenpoeder en verwarm nog een halve minuut om de aroma’s te laten vrijkomen.

bereiding
  1. 1

    Rooster beide soorten peperkorrels en de steranijs 2 minuten in een droge hete pan. Maal ze daarna in een vijzel, koffiemolen of keukenmachine tot een fijn poeder.

  2. 2

    Maal de kruidnagel en de venkelzaadjes tot een fijn poeder.

  3. 3

    Meng alles met het kaneelpoeder en maal het geheel nogmaals tot een mooi egaal poeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade vijfkruidenpoeder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!