Recept

Pulled mushroom-burger met wortelfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlije vegetarische burger die je makkelijk zelf maakt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de wortelen grondig (schillen hoeft niet) en snij ze in frietjes. Stort ze op een bakplaat en schep ze om met de rijstolie, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper, het maïszetmeel en de parmezaan. Kruid met peper en zout en schep goed om. Verspreid de wortelfrietjes over de bakplaat en bak ze 15 à 20 minuten in de oven. (Gebruik wat bakpapier als de antikleeflaag van je bakplaat al wat versleten is.)

  2. 2

    Maak intussen de burger. Pel de ui en snij hem in dunne halve ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en stoof de ui gaar. Scheur de oesterzwammen in reepjes en voeg ze bij de ui. Bak alles op een hoog vuur tot de oesterzwammen bruin zijn. Voeg de balsamicoazijn, de soja-saus en het paprikapoeder toe en roer om. Schep ook de ketchup erdoorheen en kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

  3. 3

    Schep de paddenstoelen in een kommetje en verwarm opnieuw 2 koffielepels olijfolie in de pan. Bak twee spiegeleitjes. Spoel de tomaat en snij ze in plakjes. Spoel en droog de veldsla.

  4. 4

    Beleg elke pistolet rijkelijk met de pulled mushrooms, enkele plakjes tomaat, wat veldsla en een eitje. Serveer de burgers met de wortel-frietjes en een sausje naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pulled mushroom-burger met wortelfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!