Appel-geitenkaasrolletjes met zoete mosterddip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de appelen in fijne reepjes. Snij ook de geitenkaasbuche in reepjes. Pel de ui en snij ook die in reepjes.
-
2
Smelt de boter. Wrijf een vel filodeeg in met boter en leg er nog een vel op. Beleg dit vel onderaan met reepjes appel, ui, tijmblaadjes en reepjes geitenkaas. Kruid met peper en zout. Rol op en leg het rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de overige vellen filodeeg.
-
3
Maak bovenaan de rollen 1 insnijding om ze in 2 gelijke stukken te verdelen. Maar snij ze nog niet door, zodat de kaas mooi in de rolletjes blijft. Bestrijk de rolletjes met nog wat extra boter en bak ze 15 à 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin kleuren.
-
4
Maak intussen de dip. Meng alle ingrediënten en kruid de dip met peper en zout.
-
5
Snij de rolletjes nu door en serveer ze warm of lauw met de dipsaus. Lekker als hapje of als voorgerecht of lunch, in combinatie met een frisse salade.