Recept

Lamsfilet met gevulde appelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vul je ovenappeltjes ook eens met...

  • gehakt, veenbessen en pistachenoten 
  • sinaasappelboter en noten
  • volkorenrijst en kikkererwten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij een hoedje van de appelen en schep met een parisiennelepel, of snij met een mes, de pitjes en de helft van het vruchtvlees weg. Laat tegen de schil zeker 8 à 10 mm vruchtvlees zitten voor de stevigheid.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Kruid met garam masala, kaneel, peper en zout. Voeg de ongekookte rijst en steranijs toe en doe er water bij tot de rijst net onder staat. Laat op een zacht vuur koken. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water toe tot de rijst gaar is. Zorg dat al het vocht verdampt is.

  3. 3

    Voeg de citroenschil, rozijnen, pijnboompitten, fijngehakte munt en peterselie toe aan de rijst en kruid met peper en zout. Leg de appelen in een ovenschaal en vul ze met de rijstmengeling. Besprenkel ze met honing, olijfolie, citroensap, peper en zout. Zet ze 30 à 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak kort voor het einde van de baktijd van de appelen de lamsfilet in een scheutje olijfolie en kruid hem met peper en zout. Meng de zure room met de harissapasta, een snuifje gerookt paprikapoeder en een snuifje zout. Serveer de lamsfilet met de appelen, de sla en het zureroomsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsfilet met gevulde appelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!