Appel-worstenbroodjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en ontpit de appel en snij ‘m in een fijne brunoise. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de appelblokjes zacht. Kruid ze met peper en zout. Laat ze kort afkoelen en meng ze met de vulling van de zwarte pens, het varkensgehakt, de gesnipperde peterselie, 1 ei en het paneermeel.
-
2
Kneed het mengsel en vorm er 4 lange worsten van (even lang als de diameter van de ronde bladerdeegvellen). Halveer de ronde bladerdeegvellen. Leg elke worst op een half vel en rol het op. Snij elke rol in 3 stukken. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een losgeklopte eidooier en bestrooi ze met gruyèrekaas. Bak ze 20 à 25 minuten in de oven.
-
3
Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid het met peper en zout. Serveer de worstenbroodjes met het sausje.