Recept

Gestoomde scharrolletjes met knolselderpuree, broccolini en krokante ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra makkelijk: heb je meerdere stapelbare stoommandjes? Doe de broccolini en de vis in aparte mandjes en zet ze op elkaar boven je kookpot met kokend water.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de hamplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ham 10 à 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op keukenpapier.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in gelijke stukken en kook ze in 15 à 20 minuten gaar. Giet ze af en doe de blokjes weer in de pan. Voeg de boter en de melk toe en pureer de groenten tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met peper en zout en hou hem warm.

  3. 3

    Stoom de scharrolletjes in een stoommandje of een stoompan 8 à 10 minuten boven zacht kokend water, tot ze gaar en stevig zijn.

  4. 4

    Kook de broccolini beetgaar in gezouten kokend water. Giet ze af en zet ze even aan de kant.

  5. 5

    Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schik er de scharrolletjes bij, samen met de broccolini en de krokante ham. Werk het gerecht af met de geroosterde amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoomde scharrolletjes met knolselderpuree, broccolini en krokante ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!