Romige speltspaghetti met ham, erwtjes en prei
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de preiwitten schoon, halveer ze en snij ze in ringen. Verhit olijfolie op een zacht vuur en stoof er de sjalot, de knoflook en de preiringen in. Kruid ze met tijm, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Voeg de roomkaas en de room toe en laat de saus op een zacht vuur 10 minuten pruttelen.
-
2
Kook de speltspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een pollepel van het kookvocht.
-
3
Meng de spaghetti met het kookvocht, de hamblokjes en de erwtjes onder de roomsaus en schep goed om. Laat de saus nog even indikken. Breng de pasta op smaak met de geraspte citroenschil en het citroensap. Serveer de pasta met de bieslook, de rucola en de parmezaan.