Recept

Portobelloburger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Burgersausje: deze portobelloburger smaakt ook lekker met een toefje srirachamayonaise. Die kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken door een toefje sriracha (Thaise chilisaus) onder wat mayonaise te mengen.

Graag vegan? Vervang de Griekse yoghurt dan door een plantaardige variant.

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en snij ze in repen met een mandoline. Strooi er 1 koffielepel zout op en laat ze 10 minuten uitlekken in een zeef. Druk er het meeste vocht uit en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Bak de uitgelekte courgette in een pan in wat olijfolie, kruid ze met peper en zout en pers er de knoflook bij. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Spoel de tomaten en snij ze in plakken. Spoel en droog de veldsla.

  3. 3

    Meng de geraspte pecorino en alle gehakte kruiden met de Griekse yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Borstel de portobello’s schoon. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten per kant krokant in de hete grillpan. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Snij de pistolets open. Beleg de pistolets met veldsla en de plakjes tomaat. Leg er een gegerilde portobello op. Werk af met de plakjes courgette, ringen rode ui en een lepel yoghurtsaus. Leg hierop de bovenkant van de pistolet. Steek de burgers vast met een prikker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Portobelloburger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!