Zeevruchtenpasta deluxe met mascarpone-kruidensaus en zeekraal
bereiding
-
1
Snij de fijn chilipeper zonder de zaadjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de kerstomaten en snij ze in kwartjes. Maak de zeekraal schoon.
-
2
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Verhit olijfolie in de pan en fruit er de sjalot, de knoflook en de chili in. Voeg de peterselie en de dragon toe, roerbak even verder en kruid met peper en zout. Blus de groenten met 150 milliliter witte wijn en voeg de mascarpone toe. Laat de saus even zachtjes garen en roer regelmatig om.
-
4
Spoel de vongole. Verhit olijfolie in een andere pan en bak hierin de scampi’s krokant. Voeg daarna de vongole toe en roerbak. Voeg als de vongole open zijn de kerstomaten toe. Kruid alles met peper en zout. Blus met de rest van de witte wijn.
-
5
Bak de zeekraal kort in een klein pannetje met olijfolie en kruid ze met peper. Gebruik geen zout, want zeekraal is al zout genoeg. Voeg eerst de uitgelekte pasta toe aan de scampi’s en vongole. Verdeel de pasta met de scampi’s en vongole over borden en werk hem af met de mascarpone-kruidensaus en de gebakken zeekraal. Serveer meteen.