Worstenbroodjes met kip en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Stoom de kipfilets gaar en laat ze afkoelen. Trek ze in reepjes. Pel de knoflook. Doe de kip met het hele ei, de feta, de knoflook en de rucola in een blender en mix alles fijn. Kruid de vulling met peper en zout.
-
2
Ontrol het bladerdeeg en snij het in de lengte in 2. Verdeel de vulling in 2 gelijke delen en rol ze tot 2 lange worstjes. Leg de worstjes telkens in het midden van een stuk bladerdeeg. Rol de vellen bladerdeeg op en snij ze in gelijke stukken van 2 à 3 cm. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak de worstenbroodjes 15 à 18 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
-
3
Meng wat citroenschil onder de yoghurt. Werk de worstenbroodjes af met de parmezaan en serveer ze met de yoghurt.