Recept

Blini’s met warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze hapjesklassieker zet alvast de toon voor een geweldige avond. Je kunt ook kant-en-klare blini’s kopen. Toch loont het weleens de moeite om zelf blinibeslag te maken. Je kunt er een hoop tegelijk bakken en ze dan invriezen.

bereiding
  1. 1

    Maak het blinibeslag. Meng de yoghurt met het ei, de bloem, het bakpoeder, de room en het snuifje zout tot een glad beslag.

  2. 2

    Verhit olie in een pan en lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de blini’s aan beide kanten goudgeel en krokant. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

  3. 3

    Spoel de radijsjes en snij ze met een mandoline in fijne plakjes.

  4. 4

    Werk de blini’s af met een lepeltje zure room, een plukje warmgerookte zalm, enkele plakjes radijs, een takje dille en grofgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blini’s met warmgerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!