Recept

Grapefruit-rozemarijncocktail

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestje gepland? Deze cocktail maak je makkelijk in een grotere hoeveelheid en kun je gewoon uit een grote karaf schenken.

Liever alcoholvrij? Dat kan! Vervang gewoon de gin door alcoholvrije gin. Die is tegenwoordig vlot verkrijgbaar in supermarkten en bij drankenhandels.

Opgelet, de rozemarijnsiroop moet je minimaal 2 uur vooraf maken. 

bereiding
  1. 1

    Maak vooraf de rozemarijnsiroop (dit kun je tot 3 dagen voor gebruik al doen). Doe het water en de suiker in een pannetje en laat de suiker op middelhoog vuur volledig oplossen. Haal het pannetje van het vuur, doe er de rozemarijn bij en laat trekken tot de siroop is afgekoeld (minimaal 2 uur, maar langer is beter). Giet door een zeefje.

  2. 2

    Meng in een karaf de gin met het pompelmoessap, het limoensap en de siroop. Roer om.

  3. 3

    Vul elk glas met ijsblokjes en vul het voor 2/3 met het pompelmoes-ginmengsel. Leng aan met bruiswater en werk af met een takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!