Gepofte aardappel met zalm en champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in met een vork, bestrijk ze met olie en leg ze op met een bakpapier bekleed ovenrooster. Bak ze in ongeveer 1 uur krokant en gaar.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Bak de sjalotjes met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten. Roer er de roomkaas, de melk en 2/3 van de bieslook onder en kruid met peper en zout.
-
3
Snij de gepofte aardappelen kruiselings in en duw ze wat open. Schep er de romige champignons in, vul verder aan met stukjes warmgerookte zalm en werk ze af met de geraspte citroenschil, de kappertjes, de rest van de bieslook en de dille. Geef er nog een plakje citroen bij.