Stoemp van wintergroenten met gepoft mosterdzaad en gegrilde halloumi
bereiding
-
1
Maak het gepofte mosterdzaad. Doe het mosterdzaad in een steelpannetje samen met een glas water, de honing en de azijn. Laat het geheel koken tot de zaadjes mooi gepoft zijn.
-
2
Schil de butternut, de pastinaak, de peterseliewortel, de knolselder en de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij de stengels in halve maantjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
-
3
Zet de butternut, de pastinaak, de peterseliewortel, de knolselder, de prei en de aardappelen in een kookpot samen onder met water en voeg het bouillonblokje toe. Kook tot alle groenten beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze een beetje uitdampen.
-
4
Stoof de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de gekookte groenten toe en stamp ze samen tot een grove stamppot. Voeg de boter toe en kruid de stoemp met peper en zout. Hou hem warm.
-
5
Snij de halloumi in plakjes en gril ze kort in een ingeoliede pan of tussen een grilltoestel.
-
6
Schep de stamppot op de borden en schik er de plakjes gegrilde halloumi op. Werk het gerecht af met het gepofte mosterdzaad en de gesnipperde bladpeterselie. Ook lekker met zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen.